Beclean: A început construcția a 24 de locuințe pentru medici

Organizat pe un teren de 3.692 metri pătraţi pus la dispoziţie prin decizia din 2017 a Consiliului Local, șantierul ANL pentru medici s-a deschis recent în apropierea Spitalului Orășenesc. Investiţia însumează 3,4 milioane de lei, bani de la bugetul de stat, şi se va concretiza în 12 locuinţe cu câte o cameră şi alte 12 apartamente cu câte două camere utilizabile în regim de închiriere. Bugetului orăşenesc îi vor reveni racordurile la utilităţi, amenajarea căilor de acces, a aleilor pietonale, a spaţiilor verzi şi a parcărilor.

 

Concomitent, Primăria Beclean întreprinde demersuri de creare a condiţiilor necesare pentru ca şi alţi specalişti, din alte domenii de activitate, să profeseze în oraşul de pe Someş, astfel că un al doilea bloc ANL de serviciu se află pe rol, în ideea atragerii în localitate a resurselor umane cu diferite specializări.

Pe de altă parte, iniţiativele nu lipsesc nici pe palierul protecţiei sociale, căci documentele pentru un bloc destinat familiilor necăjite din oraş a fost înaintat la nivel guvernamental de către Primărie, în ideea transformării punctului termic dezafectat de pe strada Dobrogeanu Gherea într-o clădire modernă, bună de locuit; precedente de acest tip există, căci alte două astfel de ruine din localitate au trecut prin procese similare de reconstrucție.