“Atacul” ce l-ar face invidios pe Nică, eroul copilăriei universale, s-a dat la Beclean

Că ori fi fost impulsionaţi de preţurile destul de piperate din pieţe, că or învăţat cu prea mult exces de zel “Amintirile” lui Creangă, cert este că autorii “atacului” la un cireş de pe strada Liviu Rebreanu din Beclean l-ar face invidios până şi pe Nică, erou central al copilăriei universale, ca să nu mai vorbim de mătuşa sa, Mărioara, care, dacă ar fi coborât din carte în zilele noastre, ar fi putut da liniştită lecţii de păstrare a ordinii şi liniştii publice într-o lume cu valorile complet zăpăcite.

O fi drumul spre Colegiul Naţional “Petru Rareş” din Beclean pavat cu bune intenţii, însă încurajaţi probabil de lipsa ghimpilor care au uimit, de curând, o ţară întreagă, după ce au luat prin învăluire un cireş din Bistriţa, eroi mai mici sau mai mari au devastat efectiv un pom fructifer similar ce-şi vedea liniştit de treaba lui pe strada amintită a oraşului de pe Someş.

Desigur, personajul din municipiu, care a ajuns celebru în judeţ şi în România graţie mediatizării generoase, a fost amendat cu 300 de lei de către poliţiştii locali uimiţi de măsurile extremiste găsite de acesta pentru protejare a naturii şi a cireşelor sale: “îmbrăcarea” pomului în sârmă ghimpată, tocmai pentru ca autorii unor astfel de “atacuri” să nu aibă teren propice de manifestare. Acuma, mergând pe aceeaşi logică, vitejii deocamdată anonimi care şi-au făcut de cap la Beclean ar trebui premiaţi, felicitaţi, aplaudaţi? Ori poate ar trebui să o reinventăm pe mătuşa Mărioara!…