Asfalt cu susţinere guvernamentală în zona Băilor Figa

O finanţare de aproape şapte milioane de lei accesată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală susţinut de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene va duce la asfaltarea în 2018 a zece străzi din cartierul Podirei şi a cinci alei dintre cabanele Băilor Figa.

Contractul a fost semnat la finalul anului trecut, iar lucrările pregătitoare vor începe imediat ce condiţiile meteo le-o va permite, astfel încât să fie atins cât mai repede obiectivul vizând o etapă importantă din procesul de dezvoltare a infrastructurii din oraşul Beclean.

Sute de vile particulare şi circa o mie de locuri de cazare, amenajate în cei peste şapte ani de existenţă a staţiunii în imediata apropiere a parcului balnear cu ape sărate şi nămoluri curative, găzduiesc anual sute de mii de turişti, preponderent clienţi de sezon estival. Primăria a venit permament cu ceva nou în întâmpinarea lor, începând de la asfaltarea drumului judeţean ce conduce spre Figa şi continuând cu diversificarea ofertelor de divertisment sau asigurarea corespunzătoare a trecerii peste calea ferată amplasată în drum.

Din perspectivele imediate fac parte demersurile de transformare a Băilor Figa într-un centru medico-social frecventabil pe tot parcursul anului şi alimentarea cu gaze naturale a zonei de cabane.