Arte marţiale de succes, la Beclean

Cinci sportivi antrenaţi la Beclean de Ioan Orban, 1 Dan Taekwondo, au obţinut medalii la ediţia a şaptea a ILYO Open Cup, eveniment desfăşurat la Sala Polivalentă din Bistriţa la sfârşitul săptămânii trecute.

Într-o competiţie în care s-au bătut peste 300 de luptători legitimaţi la 20 de cluburi din ţară (Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Alba Iulia, Botoşani, Apahida şi Bistriţa), toţi participanţii din Beclean au performat, talentul, perseverenţa şi munca aducându-i pe cele mai înalte trepte ale podiumului. Iată:

Ana Luiza Bindea a demonstrat încă o data că artele marţiale nu sunt numai pentru băieţi, aşa că şi-a adjudecat argintul la poomsae individual, bronz la poomsae perechi, (forme de luptă cu adversari imaginari) şi argint la speedkick (probă de viteză);

Ştefan Gabriel Agrişan a obţinut bronz la kyorugi (luptă competiţională) şi aur la speedkick;

Denis Ionuţ Ţermure a luat aur la kyorugi şi argint la speedkick;

Vlad Costin-Simijdean a plecat acasă cu medalia de argint la kyorugi;

Valentino Popan a fost de argint la kyorugi.

Sub culorile Clubului Sportiv Ilyo Bistriţa, la secţia din Beclean se pregătesc intens, de mai bine de cinci ani, în jur de 14 tineri, coordonaţi cu pricepere şi răbdare de psihologul şcolar Ioan Orban, 1 Dan Taekwondo. În municipiu, antrenamentele se desfăşoară sub îndrumarea preşedintelui Marius Muti, 4 dan taekwondo. La competiţia de acum, Clubul a participat cu un lot de 31 de sportivi, obținând 35 de medalii, dintre care 12 de aur, 11 de argint și 12 de bronz; rezultate ce l-au plasat pe locul 1 în clasamentul general, poziţia întâi la probele de kyeorugi şi speed kick, respectiv a doua la poomsae.