Amenzi de peste 200.000 de lei aplicate în weekend de poliţişti; beţie la volan, la Săsarm

Un bărbat de 72 de ani din Chiuza s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins ieri de poliţiştii rutieri din Beclean în timp ce conducea un autoturism pe DN 17 D, prin localitatea Săsarm, aflându-se sub influența alcoolului.

Testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de peste 0,5 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care şoferul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

La sfârşitulsăptămânii trecute, polițiștii de la ordine publică și rutieră au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în trafic.

Acțiunile au vizat combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: excesul de viteză și conducerea vehiculelor sub influența alcoolului.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 550 de sancțiuni contravenționale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 200 000 lei.

Totodată, față de 53 de conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 17 certificate de înmatriculare.