Activităţi antrenante pentru tineri, în tabăra parohială de la Braniştea

Peste 50 de copii şi adolescenţi din Braniştea au trăit trei zile de poveste în tabăra parohială organizată la finalul săptămânii trecute de 13 tinerii voluntari de la Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, Asociaţia Tinerilor Creştini Ortodocşi Români și „Clujul pentru Viață”.

Programul a fost unul diversificat, cu activităţi educative, sportive şi religioase, cu jocuri de grup interactive, ateliere diversificate, concursul antrenant pe echipe “Marele Joc”, cântece la chitară, prezentări tematice religioase, vizionarea unui film educativ și rugăciune în comun.

Totul a fost posibil datorită implicării şi găzduirii cu ospitalitate şi bucurie a părintelui Adrian Bejan şi a preotesei Simona, a viceprimarului Cornel Vasile Săsărman, a directoarei Şcolii Gimnaziale din Braniştea, Valeria Săplăcan, şi a lui Nicolae Mureșan.

De la reprezentantul Asociației ”Clujul pentru Viață”, Iustina Oprescu, adolescenţii au aflat despre “virtutea castității, bolile cu transmitere sexuală, sprijinul oferit tinerelor însărcinate care sunt vulnerabile la ispita avortului, uimitorul proces al concepției și responsabilitatea tinerilor în fața vieții”, în cadrul campaniei ”Vreau să aflu”, informează Radio Renaşterea.

La ateliere, participanții au învățat tehnici de autoapărare şi limbajul mimico-gestual, dar şi să litografieze icoane, să împletească brățări și cruciulițe, să tragă cu arcul și să confecționeze din hârtie pungi colorate și decorate pentru cadouri.

 

Voluntarii le-au dăruit elevilor câte o carte religioasă specifică vârstei fiecăruia și le-au mulțumit pentru prezență și implicare. La rândul lor, participanții au completat chestionarele de evaluare a programului de tabără și au împărţit îmbrățișări și zâmbete celor care le-au făcut o tabără de poveste.

Guiașul la ceaun oferit de enoriașii parohiei a fost un prilej de bucurie pentru toți mesenii.

Anul acesta au fost organizate în acest fel, şase zile de activități în diferite comunități și două tabere parohiale de weekend, relatează Radio Renaşterea.