A fost depășit recordul mondial la cubul Rubik

Australianul Feliks Zemdegs, profesionist în vârstă de 22 de ani din Australia, și-a adjudecat primul loc la concursul de cuburi Rubik „Cambodgia 2018”, desfășurat în 6 mai, în Melbourne. Feliks Zemdegs a avut nevoie de doar 4,22 secunde pentru a rezolva complet cubul Rubik. Astfel a fost stabilit un nou record mondial!

Recordurile mondiale pentru cubul Rubik sunt depășite destul de frecvent. Felix Zemdegs a câștigat titlul mondial de cuburi Rubik de mai multe ori, a deținut în 2016 recordul cu o o viteză de 4,73 secunde, apoi a fost detronat de americanul Patrick Ponce. Dar acum, Zemdegs se întoarce pe locul unu cu 4,22 secunde și deține noul record mondial.

Cel mai bun român la rezolvarea cubului Rubik este Radu Faciu care a participat la mai multe campionate mondiale și europene. Recordul românului de rezolvare a cubului Rubik este de 10,96 secunde.

Cubul lui Rubik este un joc problemă de tip puzzle inventat în 1974 de către sculptorul și profesorul de arhitectură maghiar Ernő Rubik. Cei mai mulți dintre noi se străduiesc să termine o singură latură din cubul Rubik. Cei pasionați de cubul Rubik pot citi informații despre permutări, algoritmi și soluții despre jocul de viteză pe Wikipedia.