65 de momente artistice, 11 genuri de dans, copii din 7 judeţe, la Beclean

33 de formaţii din 7 judeţe ale ţării vor oferi mâine, la Beclean, un spectacol desăvârşit, în cadrul celei de-a noua ediţii a Concursului naţional de dans “Dialogul talentelor”. Evenimentul organizat de Clubul Copiilor din localitate în sala de sport a Şcolii primare “Grigore Silaşi” (lângă Piaţa Mare) va începe la ora 10.00 şi va cuprinde 65 de momente artistice, cuprinse în 11 genuri de dans: modern, tematic, majorete, dans popular stilizat, contemporan, fantezie coregrafică, de caracter, street dance, gimnastică aerobică, hip-hop, open dance.

Competiţia se va desfăşura pe categorii de vârstă (preşcolari, ciclul primar, gimnazial şi liceal) şi se va încheia cu acordarea a zeci de premii şi menţiuni, într-o competiţie dedicată educaţiei pentru timpul liber al copiilor în care se vor juriza: originalitatea repertoriului, complexitatea show-ului, gradul de dificultate tehnică, prezenţa scenică, impresia artistică (fiecare cu câte două puncte). Din juriu vor face parte Cornel Câmpian (preşedintele comisiei) – profesor coregraf la Palatul Copiilor din Sighişoara, Laura Mariana Boldor – antrenor de gimnastică ritmică la Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, şi Alexandru Şuto – dansator profesionist la Târgu Mureş.

 Vor participa elevi care frecventează cercurile de dans din palatele, cluburile copiilor şi instituţiilor din învăţământul de masă în judeţele: Bistriţa-Năsăud, Cluj, Ialomiţa, Sălaj, Bihor, Iaşi, Gorj.