4 tineri instituţionalizaţi la Beclean, între primii din ţară la kickboxing

Patru tineri instituţionalizaţi la Centrul pentru Servicii Sociale Comunitare Beclean au urcat pe prodiumul unei competiţii sportive de nivel naţional, desfăşurată în perioada 28 – 29 aprilie 2018 sub titulatura “National Kickboxing Tournament” (sub egida WMMAF), în sala “Ana Ipătescu” din Gherla.

Pregătiţi voluntar de antrenorul Ionel Burduhos şi susţinuţi de Clubul “Profesional Fight Gym” din Bistriţa (de unde au provenit, în total, 19 concurenţi), juniorii din Beclean s-au bătut la categoria 16 – 18 ani, reuşind să iasă învingători dintr-o întrecere la care au participat 280 de sportivi de la 30 de cluburi din ţară.

Alex Bumba a obţinut premiul întâi la categoria +95 de kilograme, Alex Poenar a urcat pe poziţia a doua a podiumului la categoria +85 de kilograme, Nary Erno a fost al doilea la – 70 de kilograme, iar Daniel Burulea a luat bronzul la +65 de kilograme.

Mulţumit de performanţele elevilor săi obţinute după un an şi jumătate de pregătire continuă, timp în care au participat la concursuri în Bucureşti, Gherla şi Târgu Mureş, profesorul lor îi susţine voluntar, conştient că pentru tinerii instituţionalizaţi şansele în viaţa nu pornesc de la acelaşi nivel cu ale celorlalţi şi bucuros că aceştia au ales calea sportivă în locul preocupărilor mai puţin educative.

Practic, pe lângă cei 40 de sportivi formaţi la Bistriţa, Ionel Burduhos are în pregătire, la Beclean, o grupă de 15 copii, toţi de la Complexul de Servicii Sociale Comunitare (Centrul de Plasament), pe care vine să-i antreneze de trei ori pe săptămână, lunea, marţea şi joia, de la ora 15.00, în sala de sport a instituţiei. Cu cei mai buni, va participa în perioada 1 – 2 iunie la Campionatul Naţional desfăşurat la Rădăuţi sub egida Federaţiei Române de Freestyle Kickboxing.