14 suspecţi de trafic de droguri, arestaţi; culturi de canabis, găsite la percheziţii

22 de percheziţii au fost efectuate ieri, 7 iunie 2018, în Bistriţa şi Cluj-Napoca, la domiciliile unor persoane bănuite de trafic de droguri, 14 dintre acestea fiind reţinute pentru 24 de ore.

Acţiunea a fost desfăşurară de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalității organizate din Bistrița-Năsăud, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Bistrița-Năsăud, şi a vizat mai multe persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracțională, specializată în traficul de droguri de risc de proveniență proprie și din străinătate.

Au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din Cluj, Maramureș și Sălaj, colegi de la Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj-Napoca.

“În urma investigațiilor, au rezultat indicii că în cursul anului 2016, pe raza județului Bistrița-Năsăud, a fost constituit un grup infracțional organizat specializat în comercializarea de droguri de risc, respectiv cannabis. Ulterior, la grup ar fi aderat și alte persoane, de pe raza județului. Totodată, polițiștii au stabilit că membrii grupării ar fi cultivat cannabis, pe care ulterior l-ar fi comercializat.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit 3 culturi de cannabis, instalații de iluminat, fertilizatori, muguri de canabis, 14 grindere, un cântar electronic, dispozitive pentru fumat și role cu foi pentru țigări. De asemenea, au mai fost ridicate 21 de telefoane mobile, 10 laptopuri și sume de bani.

Față de 14 persoane a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acestea fiind cercetate pentru constituirea de grup infracțional, deținere și trafic de droguri de risc”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Actualizare:

La data de 8 iunie a.c., 9 persoane au fost prezentate Tribunalului Bistrița-Năsăud, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Astfel, față de o persoană a fost dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de 5 persoane a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.